• Οικοσελίδα
  • Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 - Παλαίπαφος

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 - Παλαίπαφος

«Οικογένειες στα χνάρια της θεάς Αφροδίτης» Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιπάφου και Αρχαιολογικός Χώρος Κουκλιών – 17 Μαΐου 2019

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) διοργανώθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιπάφου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Κουκλιών, μουσειακή εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου και τις οικογένειές τους.

Η δράση είχε τίτλο «Οικογένειες στα χνάρια της θεάς Αφροδίτης». Στόχος της δράσης ήταν η ποιοτική αλληλεπίδραση παιδιών και των οικογενειών τους σε έναν πολύ σημαντικό πολιτισμικό χώρο της Κύπρου. Η δράση συνέβαλε στο άνοιγμα του μουσείου προς την κοινωνία, στη διά βίου και στη διαγενεαλογική μάθηση αλλά και στην προβολή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής προς το ευρύ κοινό.

Η εν λόγω εκπαιδευτική οικογενειακή δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας γονείς, γιαγιάδες/παππούδες, και θείες/θείους στα Κούκλια. Οι συμμετέχουσες/οντες, οι οποίες/οι βίωσαν από κοντά τη μουσειακή εμπειρία, έμειναν κατενθουσιασμένες/οι, αλληλεπιδρώντας και διασκεδάζοντας μαζί με τα παιδιά.

Φωτογραφικό Υλικό